Vrijwilligers


SWOM viert 40 jarig bestaan met haar vrijwilligers

Op 10 april 2022 vierde SWOM dat het op 2 april 1982 is opgericht.

Dit werd samen met de vrijwilligers gedaan. Guus Hakvoort, de medeoprichter van SWOM, was uitgenodigd en werd door Cor Broekhuizen, de huidige voorzitter, in het zonnetje gezet. Samen keken ze terug op het begin toen de warme maaltijden vanuit het Gasthuis in Millingen werden bezorgd door de vrijwilligers van Stichting Warme Maaltijden. Later kwamen er veel voorzieningen bij waarover voor de vrijwilligers een mooie PowerPointpresentatie was gemaakt. De naam SWOM dateert uit 1991 nadat ook de vervoersservice er bij kwam.

Ook werd Ans Frederiks in de feestvreugde betrokken. Zij bezorgt inmiddels al 20 jaar de maaltijden en springt waar nodig in bij de vervoersservice.

Hierna was het moment aangebroken om de nieuwe vervoersauto officieel in gebruik te nemen. Willem Derksen heeft bij zijn afscheid van Burgers makelaardij en assurantiën gevraagd om een gift voor SWOM in plaats van bloemen en andere geschenken. SWOM mocht € 3.000,- in ontvangst nemen, wat gereserveerd is voor de aanschaf van een vervangende auto voor het vervoer.

Onder het toeziend oog van de vrijwilligers overhandigde Willem de sleutel aan Heleen van Dijk die de met ballonnen versierde auto onder applaus wegreed.

Leden van de Millingse toneelvereniging “Zeg maar Pang” waren aanwezig om een extra feestelijk tintje aan deze dag te geven. Zij ontvingen de gasten, waren behulpzaam waar nodig en speelden een muzikale bingo waarbij o.a. geurende prijzen te winnen waren.

Na afloop van het officiële programma was het tijd voor een heerlijk pannetjes diner. Dit alles zeer goed verzorgd door Hotel Millingen.

Op 1 april zijn de sponsoren bedankt door het aanreiken van een kleine attentie. Op dezelfde dag mocht onze coördinator uit handen van wethouder Irma van de Scheur namens de gemeente een mooi boeket bloemen in ontvangst nemen als felicitatie voor alle vrijwilligers.

Vrijwilligers en sponsoren die alle voorzieningen van SWOM in de afgelopen 40 jaar mogelijk hebben gemaakt, BEDANKT!

We kunnen terugkijken op een mooie dag en wensen dat SWOM er nog lang mag zijn voor de senioren van Kekerdom, Leuth en Millingen.

 

Bestuur SWOM